Spring Time

by

Lucruri mici în fiecare zi! Acesta este secretul către o viață „cu mult” mai împlinită.

Încă de mică am fost înclinată spre cunoaștere și spre nou chiar dacă (poate) cei din jurul meu nu erau așa. Am o sete pentru tot ce este nou și încă nu este stinsă.

Florentina RUsev11

Cum Primăvara este despre noi începuturi vă provoc să vă descoperiți pe voi, ceea ce vă place sau să reluați ceea ce ați abandonat în trecut și facea parte din voi, din viața voastră.

Munca, școala, somnul, activitățile diverse zilnice, fac parte din rutină și ne ocupă aproape tot timpul și toată ziua.

Vorbeam într-una dintre postările mele vechi despre fericire și despre cum toată lumea se plânge că nu are timp sau că nu este fericită. Vă spuneam că fericirea v-o faceți voi și depinde de voi cum o gestionați, că aceasta stă în lucrurile mărunte. Ei bine acum vorbim exact despre acele lucruri, despre timpul TAU! Despre timp dedicat ție, acum la început de Primăvară.

Florentina RUsev2

 

Dacă facem un calcul simplu mai mult sau mai puțin din timpul nostru îl dedicăm următoarelor:

 • Muncă (8 ore sau mai mult, deși ideal ar fi 8 ore, vă spun sincer că eu dedic mai mult, însă vreau să încetez cu acest lucru și să-mi fac un program normal, e greu când lucrezi pentru tine să nu cazi în capcana de a lucra peste program. Am prieteni, inclusiv eu, care câteodată petrecem și peste 13 ore muncind încontinuu, acest lucru trebuie să înceteze J )
 • Somn (8 ore, atât cât este ideal, de preferat trezirea să fie între 06:00 și 07:00 la mine este mai greu la acest capitol pentru că nu sunt o persoană așa matinală, sunt mult mai creativă noaptea, când este liniște și nu sunt deranjată, însă lucrez și la acest capitol și doresc să-mi formez un obicei în a mă trezi de la ora 06:00 pentru a avea un grad de productivitate mai ridicat)
 • Activități diverse (6 ore, mâncat, activități ce sunt deja rutină, timpul petrecut de acasă până la muncă și invers precum și alte activități)
 • Ți-au mai rămas 2 ore. Îți propun că macar 15 minute din aceste două ore să ți le acorzi ție. Fie că citești o carte, fie că te vezi cu prietenii sau că faci excerciții fizice acasă sau mergi la sală, faci yoga sau alt tip de meditație este o răsplată bine meritată. Timpul petrecut cu tine este cel mai important și cel mai neglijat în prezent.

Florentina RUsev3

Florentina RUsev4

Ține de tine să te educi. Îți propun să-ți dedici macar 1 oră în fiecare zi ție și să faci ceea ce îți dorești cu adevărat. O să observi imediat diferența.

O simplă plimbare prin natură, o simplă ieșire cu prietenii, o cină cu familia sau o plimbare în parc cu animalul tău de companie.

Florentina RUsev5

Sănătatea atât mentală cât și fizică depinde numai de tine și de felul cum vezi tu lucrurile. Încetează să te mai plângi și începe schimbarea TA de astăzi.

Cum să faci schimbări în viața ta?

Nici eu nu m-am născut învățată însă am învățat pe parcurs, așadar vă spun ce a funționat la mine:

 1. Citește cât mai mult;
 2. Meditează;
 3. Practică exericitii pentru a-ti menține mintea și trupul in forma;
 4. Fă plimbări lungi prin parc sau în natură;
 5. Când ai ocazia renunță la telefon sau la orice alt mijloc ce te deconectează de la lumea din jur;
 6. Fii atent la ce se întâmplă în jurul tău, ajută oamenii ce se află la nevoie fară să aștepți nimic în schimb;
 7. Fii bun, zâmbitor, gata să sari în ajutor mereu, starea de spirit este contagioasă;
 8. Fă ceea ce gândești (Danseaza, citește, mergi în parc, la restaurant, ieși în oraș cu familia sau orice altceva îți trece prin cap, o sa fii mult mai împlinit);
 9. Rămâi premanent conectat cu natura. Nimic nu se compară cu sunetul păsărelelor la geamul meu. Am norocul că exact acum când scriu această postare să le aud, sunt la sute de kilometri de casă, în mijlocul naturii, ca în fiecare an și cu mâna pe inimă vă spun că nu pot fi mai fericită decât sunt acum. Nimic nu se compară cu conexiunea om-natură, dar nimic.
 10. Învață să spui NU lucrurilor ce nu îți fac bine, atât pe plan personal cât și pe plan profesional. Nu mai face compromisuri de dragul de a fi pe plac tuturor. Cei ce nu te plac nu te vor plăcea indiferent dacă faci sau nu acel lucru. Învață că oricum vor exista persoane care vor fi mereu împotriva ta. Învață că lumea nu se sfârșește la ei, spune NU și treci mai departe. Viața este prea frumoasă să o petrecem lângă astfel de oameni. Scoate-i din anturajul tău, fă-ți curat în lista de contacte și în viață.

1

2

Primăvara este cel mai bun anotimp pentru un nou TU. Începe schimbările în bine din viața ta, îți vei mulțumi mai târziu, încearcă să fii mai bun, să cunoști mai mult, să călatorești mai mult, să fii TU și ai să vezi că atunci viața ta o să căpete un alt sens.

4 5

Mai pe scurt:

 1. Citește lucruri care te inspiră;
 2. Mănâncă atât cât trebuie și cât mai sănătos;
 3. Fă exerciții măcar 15 minute pe zi;
 4. Plimbări scurte, ieșiri la picnic, cu prietenii și  familia;
 5. Bucură-te de lucrurile mărunte, în final ele sunt cele ce te fac fericit, nu banii sau lucrurile materiale. Nu mai fugi după bani, nu acesta este scopul în această viață, ci să ai o viață cât mai împlinită, TU, ca persoană.

6 7

8 9

Paște Fericit! 

 

6

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *