Orașul magic al zeilor #part1

by

Încă de mică am fost fascinată de Grecia Antică și de toate comorile arheologice ale acesteia. Visam cândva să devin arheolog, să merg în Egipt sau în Grecia și să fac vreo descoperire fascinantă ce ar schimba percepția noastră despre istorie, asta cam acum vreo 12 ani 🙂 .

Visul acesta al meu nu s-a stins în totalitate, încă sunt fascinată de arheologie și tot ceea ce înseamnă nou. Iar pentru că am avut putin timp liber am zis să dau o fugă până în Atena, Grecia pentru 4 zile. Yes, next on the list, please!

Atena este un oraș magic plin de istorie și de viață. Am petrecut 4 zile minutate, au fost și minusuri însă prefer să nu dezbat aici micile probleme (pe care și țara noastră le are) ci să vă fac un rezumat al obiectivelor importante pe care nu trebuie să le ratați dacă doriți să dați o fugă în Atena.

Am ales să ne cazam în centru, într-un apartament cochet, nu departe de piața Syntagma prin intermediul aplicației AIRBNB, gazdă perfectă, apartament curant, nou, totul perfect, aproape de restaurante, de autobuz și de tramvai. Puteți găsi multe oferte, prețuri mici și calitate ridicată, nu ceea ce găsiți în mod normal pe Booking.com, mă refer la faptul ca Airbnb se axează mai mult pe apartamente și case date de închiriat direct de proprietari în regim hotelier, știu de ei încă de acum 4 ani, însă de curand i-am testat. Iar pe viitor cu siguranță în acest mod o să calătoresc!

Ce trebuie neapărat să vizitezi dacă mergi la ATENA?

  1. Parthenonul de pe Acropole

Acropole

partheon

Când ai ocazia să vezi aceste minuni ale lumii ai impresia că timpul se oprește, că niciodată nu a trecut timpul peste noi…

Acropole2

Am prins vreme bună în primele zile, au fost în jur de 17 grade, iar pe Acropole a fost cu siguranță cu 1-2 grade în plus.

Printre vestigiile ce se pot vedea la Acropole sunt Partenon, Templul Atenei Nike, Erehteion și Propyleia.

Acropole3

Acropole4

Acropole5

Acropole6

Apoi am vizitat locul de naștere al teatrului european, mai exact Teatrul lui Dionysos.

Teatrul lui Dionysos

Teatrul lui Dionysos1

Teatrul lui Dionysos3

Teatrul lui Dionysos2

Teatrul lui Dionysos4

florentina rusev

Teatrul lui Dionysos6

Teatrul lui Dionysos7

Biletul pentru toate cele prezentate mai sus a costat 10 euro de persoană, iar dacă voiai să vizitezi toate obiectivele turistice era în jur de 30 de euro/persoană.

După mers prin centrul Atenei și vizitat Acropole ne-am decis că ar fi timpul pentru masăăă! Yep. Urmează. Mai am poze, ce credeți?

Atena 1

atena 2

atena3

Sper că se vede pe fața mea că eram super fericită de atâta mers, aș mai fi mers încă pe atât! 😛

atena4

atena 4

atena5

Și în drumul spre masă…verdeee!

atena6

Am mers pe jos de la Acropole spre centru, ne îndreptam catre piața centrală și către Palatul Parlamentului. Ne gândisem la acel moment să mâncăm în centru însă pe drum, stradal am găsit o tavernă drăguță și am decis să mâncăm acolo. Ce a ieșit? Vedeți mai jos!

restaurant in athens

restaurant in athens2

restaurant in athens1

Mâncarea a fost delicioasă iar prețurile destul de mici. Mai mici ca în București 😛 ! Și ca să nu vă rețin mult în continuare vă arăt ce am mai vizitat sau ce merită să vizitați.

Palatul Parlamentului și Piața Syntagma

Palatul Parlamanetului Grecia

Palatul Parlamanetului Grecia2

Piata Syntagma Grecia

Muzeul National de Arheologie Grecia

greece

greece2

greece attica

greece atens

greece by streets

După ce am luat la pas orașul, am băut un fresh de mandarine la colț de stradă, by the way, cel mai gustos fresh băut până în prezent, am luat o mică gustare la o cafenea, am facut puțin shopping și…s-a facut seară.

Voiam să o luăm tot la pas spre apartament, eventual să ne oprim și să luăm cina, însă eram tare obosiți așa că ne-am chemat un Uber și am hotărât să mâncăm healthy street food în apropierea apartamentului apoi să ne odihnim pentru a doua zi.

uber in athens

Cam acestea au fost obiectivele vizitate în prima zi.

Atena11

Pe curând!

Florentina

4

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *