I LANDED IN A STORY

by

Am fost in Amsterdam acum ceva timp, mai exact acum o saptamana, insa pana in prezent nu am avut timp sa scriu pe blog. Astazi nu o sa va povestesc despre Amsterdam, o voi face intr-o postare viitoare, ci doresc sa va povestesc despre Keukenhof . Experienta mea o pot caracteriza intr-un cuvant: MIRIFIC!

Acum nu trebuie sa ma gandesc cum ar fi sa aterizez intr-o poveste, de ce? Pentru ca deja am fost intr-una! Am fost intr-o poveste plina de culori, de miresme unice si nemaintalnite, intr-o poveste ce se intinde pe 32 de hectare, unde exista  in jur de 7 milioane de bulbi infloriti (800 soiuri de lalele) in prezent. Va spun sincer, daca doriti sa aterizati intr-o poveste, mergeti in Lisse, Olanda si vizitati cea mai mare gradina de flori din lume (din cate stiu eu). Nu veti regreta! O experienta unica si memorabila!

Am calatorit cu KLM Romania, pana la Amsterdam, hotelul nostru fiind in partea de vest a orasului a trebuit sa luam un taxi (cam de 7 ori mai scump ca in Bucuresti 😀 ). Pana m-am acomodat, caci pe urma am calatorit doar cu mijloacele de transport in comun.

Partea interesanta este ca biletele le-am achizitionat direct de la hotel (unde vindeau tot felul de bilete, inclusiv bilete pentru transportul in comun: metrou, tren, etc.), iar pentru ca Keukenhof nu este in Amsterdam, am achizitionat bilet cu transport inclus (pe toate liniile – metrou&autobuz si tramvai), valabil pentru 24 de ore la pretul de 29 euro.

A trebuit sa ne intoarcem la aeroport, deoarece din fata aeroportului pleaca autobuzul pentru Keukenhof, cam din 40 min in 40 min. Calatoria daca imi aduc bine aminte, de la aeroport pana la Keukenhof a fost in jur de 30 min. (bine nu punem la socoteala faptul ca eu am ales un hotel in partea de vest tocmai ca sa am mult de mers si sa vizitez tot orasul, astfel de la hotel pana la tramvai am avut 12 min de mers pe jos, iar cu tramvaiul pana la aeroport inca 40 min – asta nu se pune 😀 ).

Ce vreau sa remarc este ca infrastructura din Amsterdam mi-a dat o palma peste fata tare rau de tot, mai mult decat orice alta capitala europeana in care am fost pana in prezent! Este de nota 10 din toate punctele de vedere.

Tema Keukenhof pentru 2016 este “Epoca de aur”, epoca în care Olanda a devenit bogata prin comert la nivel mondial. Sezonul acesta parcul este deschis din data de 24 Martie pana pe 16 Mai. Asadar daca doresti sa aterizezi si tu in povestea mea, te sfatuiesc sa mergi in Olanda! Vreau doar sa precizez inca un lucru, sa nu mergeti in luna Martie, vital ar fi pe la mijlocul lunii Aprilie (cand toate florile sunt inflorite) si mai ales intr-o zi cu soare! 🙂

Nu vreau sa va povestesc mai multe, asa ca las pozele sa vorbesca de la sine (click pe poza pentru a intra in galerie).

1c94e246-7c50-4b2d-b79f-3bcb86985fc0-horz

65a7e4db-62f0-46b1-a39e-89ff8ebbb72d-horz

#travelwithme

0c1f7564-67a0-465e-8f8b-eceeffeddf38

0
1 Response

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *